Избор на подходящи обувки за тичане

Започнали сте да тичате едва от няколко дни, а вече чувствате ужасни болки в краката?

Време е за смяна на обувки. Вземете си Мъжки обувки в obuwki.com за тичане или дамски обувки за тичане (в зависимост от вашия пол).
Обикновените обувки изключително много набиват петите. Важно е обувките за тичане да са пригодени към спорта, с който вие се занимавате. Представете си следното – занимавате се активно с футбол и трябва да си изберете обувки за този спорт. С кои обувки смятате, че ще постигнете по-добри резултати във футбола – с обикновените чехли, с които ходите до магазина или с Adidas f50? Не, тази статия не е за реклама на този модел, а просто илюстрира огромните разлики.
Кои марки произвеждат качествени спортни мъжки обувки за тичане?

Според мен най-добрите марки в този бранш са:

• Puma.
• Adidas.
• Nike.
• Asics
• New Balance.
Има и други добри марки, които произвеждат качествени обувки, но тези определено са водещите в индустрията. Например последните, с които се сблъсках, бяха Puma Faas 650 – толкова ми харесаха, че си купих един чифт и вече над 8 месеца ги ползвам активно и не са трепнали. Имайте предвид, че за тичам средно 4-5 пъти в седмицата над 15 километра на тренировка, така че можете сами да прецените дали ги натоварвам. Мога със сигурност да кажа, че тези спортни мъжки обувки намалиха натоварването в ставите ми.
обувки от obuvky.bg

Колко струват обувките за тичане?

За качествени мъжки обувки можем да говорим само за тези, които са на цена от поне 40-50 британски лири. Просто е невъзможно да се произведат качествени обувки за тичане под тази цена или ще има някакви компромиси с качеството и удобството.

Впрочем харесвам много и серията на Asics за тенисисти, която е изключително подходяща за хора, които правят кратки, но динамични тренировки, при които има движение на цялото тяло.

 

Публикувано в Мода с етикети , . Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.