Подходящи обувки за спорт

Броят на спортуващите млади и не чак толкова млади хора постоянно се увеличава,а тази тенденция определено е музика за ушите. Във всички зали за тренировки, гранидки и паркове има постоянно спортуващи хора. Подготвихме статията, за да ви дадем по-ясни насоки кой вид спортни дамски обувки да изберете според спорта, който практикувате.
дамски обувки от bg-look.com
Бягане
По принцип има изисквания за маратонките според това дали тичате навън или на закрито, но най-важно е обувката ви да осигурява на крака стабилност. Притежателите на ниски сводове не бива да се отчайват, тъй като се предлагат специални модели, които имат плътна пета и сводът им е допълнително подсилен. В случай, че бягате през пресечена местност, грайферът ви трябва да е доста дебел. Ако пък мислите да се захванете с голо тичане, сме длъжни да ви предупредим, че то е подходящо само за опитни и тренирани спортисти.
Фитнес
Има два варианта подходящи фитнес обувки. Всичко зависи от това какви тежести вдигате – ако са малко, е добре обувките да са леки и с тънка подметка, ако пък сте привърженици на силовите тренировки, изберете маратонки с дебела подметка.
Обувки за игрище
Те имат специфични шипове отдолу, които са специално разположени на места, които не позволяват на играчите да се хлъзгат, правейки остри завои по време на игра.
Тенис и скуош
Маратонките за тези два спорта са изразани около глезените, имат тънки, гладки и бели подметки, за да не оставят следи в залата.
Волейбол
Маратонките за волейбол не се отличават с нещо много специфично. При тях е важно да бъдат леки и с гумени подметки, за да няма хлъзгания.
Баскетбол
Задължително играйте баскетбол с маратонки, които са повдигнати при глезените. Това значително намалява риска от изкълчване и други травми. А в подметките е добре да има система, която се грижи за намаляването на вибрациите при приземяване от скок.

Публикувано в Мода с етикети . Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.