Как да изберем климатик

Зимата е на прага ни и дойде моментът, в който трябва да се замислим за отопление на домвете ни.  Възможностите са няколко, като най-често използваните са парно, електрически или пък нафтови печки и не на последно място, климатици. Посветихме днешната статия именно на климатиците, тъй като няма как да не ви е направило впечатление колко много се увеличи продажбата им през последните няколко години. Вече няма сграда, независимо жилищна или пък офис, на чиято фасада да няма поставени външни тела на климатици.
Горещо ви съветваме да се спрете на инверторен климатик. Всъщност те биват инверторни и конвенционални. Конвенционалните харчат значително повече електрическа енергия, тъй като компресорите им работят постоянно с еднаква мощност, докато инверторните климатици регулират степента на мощност на компресора, което значително ще намали консумацията на ток, а по този начин и сметките ви ще намалеят значително.
Атмосферните условия са доста голям фактор за добрата работа на климатиците. Ще ви дадем пример с климатиците във Варна – тъй като край морето въздухът е по-влажен е изключително важно климатиците във Варненска област да са пригодени към въпросната завишена влажност.
Нека продължим с климатиците във Варна и по-точно с това до колко шумни са те. Всички знаем, че никак не е приятно да слушаш целодневно или и през цялата нощ непрестанното бучене на шумен климатик. Но не бива да се притеснявате, защото на пазара вече се предлагат невероятно много модели, които работят с по-малко от 30 децибела, което е и всъщност най-добрият вариант.
Без съмнение има изключително много магазини, които предлагат климатици, но нашият съвет е да изберете климатик във Варна. Чудите се защо ли? Защото именно във Варна ще намерите най-добрите модели, които са най-енергоспестяващи, най-ефективни и то на най-добрите и изгодни цени. Добрият климатик ви гарантира отлични температури и ниски сметки за ток.

Публикувано в Любопитно с етикети . Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.