Искате да си прекарате СОТ – ето какво трябва да знаете

Колко сте запознати със сигнално-охранителната известителна техника (СОТ)? Това е услуга, която се предлага от голям брой охранителни фирми в България. Целта обаче е да се избере подходящата фирма, която да свърши тази работа. Какво трябва да знаете за СОТ-а? Сигнално-охранителна известителна система се монтира в обекта и на радиопредавателно устройство, с което се предават сигналите от СОТ системата към диспечерския център на фирмата, която сте наели. Този център извършва постоянно наблюдение. Ако искате да имате качествена и сигурна СОТ защита на Вашия обект, би било най-добре да изберете фирма с поне 20 годишен опит в СОТ системите, която да се погрижи за сигурността на Вашия обект.

Какво следва след получаване на сигнал за нарушение? Дежурният диспечер изпраща бързо патрулиращ екип на адреса на обекта, за да извърши спешната охранителна дейност. Екипите са униформени и носят фирменото лого на дрехите си. Те също имат служебна карта за легитимация.

Патрулните им автомобили са оборудвани със GPS устройство. То координира автомобила, за да се осъществи възможно най-бърза реакция при подаден алармен сигнал на СОТ устройството.

СОТ охранителите имат винаги радиостанции и GSM за дублиране на връзката. Те също разполагат със средства за самозащита – бронежилетки, оръжие (които трябва да са разрешени от ЗЧОД), електрически фенер, белезници и палки.

Предаване на алармения сигнал.

Той може да се предаде безжично (с вграден комуникатор на мобилното устройство за дублиране на сигналите), жично (с вграден телефон комуникатор, в алармената централа на обекта) и комбинирано(чрез радиовръзкаGSM или телефонен комуникатор, който дублира сигналите от обекта, който се охранява).

Охранителната фирма, която предоставя СОТ защитата трябва да има много добра сервизна поддръжка и да има актуална информация за състоянието на СОТ системите, с които работи.

Публикувано в Други с етикети . Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.