Какви красиви цветя отглеждате

Какви цветя предпочитате да отглеждате у дома?  Съвсем нормално е различни хора да имат и различни предпочитания за стайните цветя. Целта на днешната ни статия не е да ви препоръчваме едно или друго цвете, а да обясним какви грижи трябва да полагате, за да бъдат стайните ви цветя в отлична форма.
Пряката дневна светлина е от изключително голямо значение за всяко растение. Точно поради тази причина трябва да решим кое място в нашия дом би било най-подходящо за стайните ни цветя. Тъмните ъгли изобщо не са подходящи.
Разбира се, най-честата грижа, която изисква всяко едно цвете от cvete.eu, е редовното поливане. Трябва да знаете, че през студените месеци от година, а именно през есента и зимата цветята трябва да се поливат само сутрин и то през няколко дни. През топлите месеци пък поливането се извършва само вечер и то на всеки два дни. В най-горещото време от годината може да се наложи да поливате цветята, които са изложени на пряка слънчева светлина, всяка вечер, за да си набавят необходимата влага. Би било също така да пръскате листата им с вода.
Много хора смятат, че наторяването на почвата на стайни растения, трябва да се извършва много често. Това не е вярно и ви съветваме да торите на всеки шест седмици през топлите сезони, а през зимата не е нужно, защото растежът на всяко растение се забавя доста.
Цветята се пресаждат само през пролетта. Не правете грешката да пресаждате растенията през есента.
Не бива да пренебрегвате големината на саксията. Поинтересувайте се колко големи корени ще пусне цветето, за да се ориентирате към правилния размер саксия. На дъното на всяка саксия трябва да пробиете малки дупчици в случай, че няма. Тези дупки служат, за да отвеждат водата и тя да се изцежда правилно след поливане. цветя от cvete.eu

Публикувано в Цветя с етикети . Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.