Какво трябва да знаем за чиа

Заглавието на днешната ни статия подсказва, че ще поговорим за здравословното хранене.  Темата със сигурност е изключително актуална и броят на хората, които се интересуват от нея, се увеличава с всеки изминал ден.

Чиа от bio-vital.net, позната и като част от супер храните, е предпочитана от мнозина. Тази новина в никакъв случай не би трябвало да ви изненадва, като се има предвид, че тя оказва изключително благоприятно действие върху целия организъм. Можете да разчитате на семената от чиа за отслабване, тъй като те намаляват апетита, а в същото време осигуряват повече енергия на организма. Те са подходящи и за регулиране на кръвното налягане и храносмилателната система. Семената от чиа благоприятстват и за подобряване състояние на косата, ноктите и на кожата.

Вече знаете на какво се дължи огромната популярност на супер храната и идва ред да поговорим за основните правила, които трябва да бъдат спазвани при нейния прием. Важно е да запомните, че дневната дозировка не бива да превишава 15 грама, тъй като именно това е количеството, което е напълно достатъчно на организма. Освен това семената чиа трябва да бъдат накиснати във вода за около десет минути, за да образуват характерната за тях гелообразна смес.

Използването на семената от чиа при готвене е наистина лесно, тъй като те просто трябва да бъдат добавени към салатата, към кисело мляко или мюсли или пък към тесто. Оставяме на вас и вашето въображение по какъв точно начин ще изберете да набавяте супер храната на организма си.

А на финала на днешната публикация е редно да успокоим тези от вас, които смятат, че цените на този вид храни са доста високи. Бихте могли лесно да се убедите в противното, разглеждайки предложенията на онлайн магазин за супер и био храни.

Публикувано в Хранителни добавки с етикети . Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.