Кой дава повече информация и новини за Омуртаг?

Интересувате се от българската история и от всичко ново, около старите български градове?

Ако това е така и сте се запътили към небезизвестният Омуртаг, то вероятно бихте искали и да научите кой дава повече информация и новини за Омуртаг в Targovishtebg.com? Този въпрос лесно може да намери отговор на страниците на Targovishtebg.com, където ще откриете всички новости от съвремието ни. Освен това, ако сте решили да се разходите из стария град, има редица забележителности, които можете да посетите, като историческия музей, източноправославния църковен храм “ Свети великомъченик Димитър“ приютил 200 деца и жени по време на Освободителната война и разбира се можете да посетите авиационния парк.

Кой дава повече информация и новини за Омуртаг?

Ако все още не сте виждали самолетите на втория български пилот Александър Александров, както и част от авиационната му техника, то можете да го направите, веднага щом влезете в града. В музея можете да видите и неговия скафандър с който е излетял в космоса на 7- ми юни 1988г., когато е и празникът на града. Наред с всичката тази гордост, която можете да усетите в неговия град, можете още и да посетите старите възрожденски къщи и да се пренесете във времената преди Освобождението. Една от атрактивните къщи е на Иванка Хаджийката и е построена от уста Генчо Кънев, който е архитект на Варненската катедрала.

Кога градът получава името си – Омуртаг? След Освобождението наречения Осман пазар преживява промени, като турското население се изселва, оставяйки място на българите от Трънско и от Кюстендилско. Следват редица мюсюлмански бунтове, а турски въоръжени групи нападат града през 1879 г. , но биват отблъснат от военния гарнизон. През 1943 г. градът получава настоящото си име в чест на хан Омуртаг. Повече подробности за всички новини за Омуртаг, вижте в Targovishtebg.com, а за да се потопите най-пълно в атмосферата на не толкова далечното ни минало, можете просто да го посетите. Заслужава си да опознаем родината, за да я заобичаме още повече.

Публикувано в България с етикети , , , . Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.